• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
    • Profesyonel ODR Testleri
    • Kaliteli Ürün Kullanımı
    • Uzun yıllar kalitesini koruyabilecek ürünler kullanıyoruz...
    • Fiber Optik Sonlandırmalar
    • Profesyonel Ekibimizce Yapılmaktadır...

Sistem Odaları



Sistem Odası konumu ve yerleşim düzeni
 
Sistem odası firamnızda nemden tozdan uzak sadece yetkili kişilerin girebileceği, ihtiyaca göre küçük yada büyük olabilir. sistem odasında mutlaka Yükseltilmiş taban ve elektirik kesintileri için UPS yada Jenaratör hattının aktif edilmesi hatta ve hatta kabinetiniz için özel kabin içi bir upsinizin bulunması gerekmektedir. kabinete gelecek olan elektirik şalteri ayrı bir şekilde dizayn edilmiş olmalıdır. çalıştığınız firma kalabalık bir personel grubu var ise giriş çıkış için yetkilendirme yapılması şarttır. bunların dışında oda ısısı 18-20 derece arası düzenli bir şekilde soğutulmalıdır. klima veya merkezi soğutma sistemi olmalıdıır. oluşabilecek yangın tehlikesi için duman ve ısı dedektörleri olmalıdır. kabinetiniz yükseltilmiş taban üzerine konumlanıp üzerindeki fanlarında düzgün çalışması için tavandan minimum 30-50 cm boşluk bırakılması gerekmektedir. kabinetin genellikle kilitli konumda bırakılması gerekirse müdahalelerin uzaktan yapılması tavsiye edilir. firma binasının büyüklüğüne göre eğer mevcutta var ise giriş katta değil üst katlarda bulunmalıdır. (sel gibi felaketlerden korunmak adına) 


Öncelikle Doğru yapısal kablolama 
Firmanız ihtiyaçlarına uygun ileriye dönük düşünerek kaç client ve oturma şekline göre kullanıcılara minimum 1 asıl 1 yedek cat6 kablo çekilmelidir. kullanıcağınız cihazlar için kullanmasanız dahi orada bir kablo olması en zor durumda sizi kurtarabileceğini unutmamak gerekir. 

İkinci aşama etiketleme 
Çekmiş olduğunuz kabloların tek tek hepsinin testini yapıp bir etiketleme kodu ile ör; bir kullanıcı bilgisayarına cektiğiniz iki kabloyu kodlarsak PC1 Y1 şeklinde kodlayabilir ve bunları sıra ile dağıtabilirsiniz. yapmış olduğunuz bu etiketleme ileride fazlası ile işe yarayacaktır. 

Üçüncü aşama dizayn 
Kuracağınız kabinet içerisini kafanızda canlandırmış olabilirsiniz ancak Ofis visio çizimi yaparak hem kullanacağınız cihazların hemde kabinetin yerleşimi ergonomik olarak nasıl kullanabileceğinizi bu tip çizimlerle görebilirsiniz 

Dördüncü aşama Patchlemek 
Taban altından getirmiş olduğunuz kabloları düzgün ve mümkünse kategorilendirilmiş şekilde kabinetin içine almalısınız daha sonradan etiketlemiş olduğunuz kabloların patchcord için çakılması gerekmektedir buradada düzgüün bir şekilde adete göre sırayla gitmek gerekmektedir. Data hatları ayrı Yedek hatları ayrı bir şekilde patchlenmelidir. patchcord etiketlerine çakılan ucun etiket ismi yazılmalıdır ki ileride hangi kullanıcıda ne sorun var gibi yada hangi cihaz neden çalışmıyor gibi sorunlara hızlıca müdehale edebilesiniz.

Beşinci aşama Switch Yerleşimi ve yönetimi 
Switchleriniz kısa patch kablolarla patch panelden çıkıp organizer vasıtası ile switchlere gitmeli böylelikle kablo karmaşası yaşamassınız. Eğer VLAN oluşumu yapmak isterseniz patchleme işleminde o sıraya göre dizayn edip switchtede düzgün bir vlan ile kullanılması kolay bir sistem odası sahibi olabilirisiniz
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam20
Toplam Ziyaret754472
REFERANLARIMIZ